Daha Fazla Göster
 

VORONET LİLA HOTEL

The Voronet Lila Hotel is located on a distinctive hillside with an impressive view in the Voronet district of Suceava, Romania. Voronet is a historic and touristic Romanian village which is famous with its nature and architecture.

The natural beauty and the distinct texture of the site were the main sources of inspiration during the design process. The primary design issues stem from the wish to integrate characteristic feature of the Romanian vernacular architecture, which the hipped roof typology comes from, into the project.

The hotel consists of 16 suites, social places and a conference hall. 16 suites formed as 8 identical units which sit on a base, social place. The units are arranged on an arc-shaped line so as not to obstruct the view of the other. With a different angle of each, rooms have a unique atmosphere facing towards the beautiful view of Voronet. The wood is chosen as the main material of the project, used on the facade and the interior considering its warm texture.

The social place has a flexible plan, and could be used multi functionally according to the events. The ground floor of the hotel consists the restaurant, lobby, spa and the service areas. The project has also a conference hall separated from the suites and the social place, and it is integrated the topography of the site with a green roof, so it doesn’t obstruct the view from the hotel.

The Lila Hotel aims to act as a landmark standing out modern architecture inspired from the traditional in the Voronet.

PROJECT FACTS

LAND

Location                                                 Voronet, Suceava, Romania

Land Area                                              5.112 m²

CLIENT

                                                                              Florin Mindirigiu, Eusebia Mindirigiu

PROJECT DATE

                                                                          2019-2020

PROJECT DATA                                   

Total Construction Area                            2.423 m²

PROJECT TEAMS

Architectural Project                                Yazgan Design Architecture

Interior Design Project                             Yazgan Design Architecture

3D Image Credits                                    Ivabox

PROJECT AWARDS

2020 World Architecture Community Awards 33rd Cycle - Selected Project for WAA 

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White LinkedIn Icon

© 2020 by Yazgan Design Architecture.

All rights reserved. Any content on this website cannot be published, copied or used without permission.