Daha Fazla Göster
 

ULVI CEMAL ERKIN CONCERT HALL NATIONAL ARCHITECTURAL PROJECT COMPETITION

The project aims at developing an urban environment through the spatial relations of the built volume with its surrounding. The spaces for production, exhibition and recreation activities are required in the competition brief. In the design, the program elements are classified into blocks. Each block is differentiated according to the spatial, dimensional, technical necessities and local regulations. There are diverse entrances for the artists, as well as the staff of building management, service, radio-tv and municipality.

The building is composed of 4 blocks. The first block at the north harbors rehearsal halls, the second one contains the main hall, the third block is for the small hall and the fourth one is for the municipality service units. The blocks are placed side by side according to their sizes. Each block has a wide entrance space, which is also a part of this urban plaza.  

The site is located between Turan Güneş Boulevard and Tiflis Street. The building interiors and the urban park at the south are connected in the design. The proposed street inside the building, which is composed of production ateliers for the painters and artists, ends with a courtyard at the park. The courtyard was planned to be used for a multi-purpose activity and a production area.

The public plaza on the gorund floor provides activity areas for urban life and invites urban inhabitants to the interiors. The wide stairs of the plaza and the terraces at the upper floors develop a visual connection between the users and the city. A green belt, which is composed of local plants, surrounds the building. 

1/5

The plan organization is composed of three strips. The first strip, which faces Turan Güneş Boulevard on the plan, contains foyers, the second strip at the middle contains halls, the third strip placed in front of Tiflis Street is composed of  service areas. The blocks and strips overlap on the plan configuration.

1/3

PHYSICAL MODEL

Each block is cantilevered and projected onto Turan Güneş Boulevard. This cantilevered spaces contain foyers and terraces. There ia a big foyer and exhibition areas under the cantilevered blocks. These spaces are covered with transparent glass and open to the public plaza. The visitors can connect the public plaza and the interior exhibition spaces with the help of the transparent facade of the main foyer. 

1/8
 

PROJECT FACTS

LAND

Location                                                 Turan Güneş Boulevard, Ankara, Turkey

Land Owner                                            Çankaya Municipality

Land Area                                              12.028 m²

CLIENT

                                                                               Çankaya Municipality

PROJECT DATE

                                                                                2010

PROJECT DATA

Total Construction Area                            52.330 m²

PROJECT TEAMS

Architectural Project                                Yazgan Design Architecture

3D Image Credits                                    Yazgan Design Architecture

Landscape Design Project                         Yazgan Design Architecture

CONSULTANTS

Acoustical Design Consultant                     İ. Levent Topaktaş

Electrical Design Consultant                      Ovacık Engineering

Mechanical Design Consultant                   Bahri Türkmen Engineering​

Structural Design Consultant                    Erduman Engineering

 

PRESS

Magazine

                                                               Seramik Turkey Magazine, December 2011-February 2012

Book

                                                               Architecture Competition Works, 2011

Website

                                                               Mimdap, http://www.mimdap.org/?p=83368

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White LinkedIn Icon

© 2020 by Yazgan Design Architecture.

All rights reserved. Any content on this website cannot be published, copied or used without permission.