Daha Fazla Göster
 

KARABÜK UNIVERSITY LABORATORY BUILDING

Karabük University Laboratory Building, which is designed for the Faculty of Engineering, is located in close proximity with the Rectorate Building of the university in the large campus area. The building includes various laboratory areas, workspaces and social spaces working in relation to each other.

One of the major design ideas of the project is to create an inner court, thus achieving continuity at the ground level. The inner court is envisaged to acts as a small square where the urban vibrancy can be experienced within the large and sprawled campus area. Functions of the program takes form by means of different masses in accordance with their spatial requirements. Lab areas are designed as two identical rectangular volumes, different spaces are organized around a double-loaded corridor. The offices are organized as courtyard type, elevated off the ground to allow for movement underneath and located between the two lab volumes. By elevating the office mass, the opportunity of having four façade views is created and the workspaces are distributed around the mass. Social spaces are attached under the offices as a transparent volume so that it does not disturb the floating effect.

PROJECT FACTS

LAND

Location                                                 Karabük, Turkey

Land Area                                              

CLIENT

                                                                              Karabük University

PROJECT DATE

                                                                          2017-2019

PROJECT DATA                                   

Total Construction Area                            24.037 m²

Total Landscape Area                             

PROJECT TEAMS

Architectural Project                                Yazgan Design Architecture

3D Image Credits                                    Yazgan Design Architecture

Structural Project                                    Erduman Engineering

Mechanical Project                                   STM Engineering​

Electrical Project                                      RAM Engineering

Landscape Design Project                         Yazgan Design Architecture

CONSULTANTS

Fire Consultant                                        Perspektif

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White LinkedIn Icon

© 2019 by Yazgan Design Architecture.

All rights reserved. Any content on this website cannot be published, copied or used without permission.